Δηλώσεις

Αντί υπόσχεσης, αντί ευχαριστιών

Πριν μερικές μέρες μου πήρε συνέντευξη δημοσιογράφος από την Ισπανία συνοδευόμενη, ως συνηθίζεται, από έλληνα βοηθό.

Εκείνος σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης δεν είπε κουβέντα αλλά πρόσεχε όλο ένταση και ενδιαφέρον. Στο τέλος, όταν χαιρετιόμασταν με την δημοσιογράφο, ο βοηθός της της ζήτησε στα ισπανικά συγγνώμη που θα μου μιλούσε στα ελληνικά. Τότε με πλησίασε, μου έπιασε και τα δύο χέρια.

Τα μάτια του κοκκίνισαν πρώτα αρκετά πριν κυλήσει το πρώτο δάκρυ. Η φωνή του έτρεμε καθώς μου εξηγούσε ότι ήταν άστεγος, πρώην καθηγητής ξένων γλωσσών που τα έχασε όλα και που πασχίζει νύχτα-μέρα να μην δείχνει άστεγος. Που βλέπει το παιδί του μια φορά το μήνα αλλά μόνο όταν έχει καταφέρει να πλυθεί και να φαίνεται «κανονικός», κάνοντας δουλειές του ποδαριού όπως το να συνοδεύει ξένους ανταποκριτές.

Έκλεισε με τα εξής λόγια: «Δεν σας ζητώ να κάνετε κάτι για μένα. Εγώ τελείωσα. Σας ζητώ να κάνετε ό,τι μπορείτε για εκείνους που δεν έχουν πέσει ακόμα εδώ που είμαι εγώ μέσα από τις χαραμάδες της κοινωνίας.»

Καθώς αργότερα θα μπαίνω στο Υπουργείο Οικονομικών θα σκέφτομαι τα λόγια αυτά. Ούτε τα spreads, ούτε τα έντοκα, ούτε τα προσυμφωνηθέντα. Αυτά τα λόγια θα σκέφτομαι…

Κατηγορίες:Δηλώσεις

64 replies »

  1. Κρατώ την υπόσχεσή σας να μην λησμονήσετε αυτά τα λόγια και την επισήμανση ότι για να γίνει πράξη η επιθυμία του διερμηνέως πρέπει:
    α) να υιοθετήσετε ένα σύγχρονο, δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους (φυσικά & νομικά πρόσωπα) με σεβασμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των Πολιτών
    β) να εξοικονομήσετε χρήματα με την εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα της Εκτελεστικής Διοίκησης
    γ) να διαχειριστείτε το πρόβλημα του πλεονάζοντος, χαμηλής ειδίκευσης προσωπικού των Υπουργείων
    Καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο σας

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Έχω μείνει άφωνος. Μια δήλωση για ‘πρωτογενή πλεονάσματα’, κ. Βαρουφάκη… Έτσι… για να έρθουμε στα ίσα μας. Πέρα από την πλάκα: προχωρήστε με θάρρος, αλλά και με περίσσια προσοχή. Έχετε την υποστήριξή μας, αλλά σας περιμένουν στη γωνία πολλοί καλοθελητές. Ήδη έχετε μπει στο μάτι πολλών. Καλό κουράγιο. (ο πληθυντικός αφορά όλη την κυβέρνηση)

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Γιάννη, όπως βλέπω πολλοί δεν πιστεύουν στους πληθυντικούς… Με λένε Πέτρο και είμαι ένας 47χρονος ζορισμένος επιχειρηματίας με 3 παιδια…δεν έφυγα αν και θα πρότεινα στα παιδια μου να το κάνουν… Σε διαβάζω από το 2011 που πρωτοκατέβηκα στις πλατείες. Μου αρέσει η φάτσα σου, είναι τίμια. Πιστεύω σε σένα, πολλοί πιστεύουμε.. Θα μεινουμε εδώ και θα βάλουμε πλάτη μαζί σου, να αλλάξουμε την πραγματικότητα…

    Αρέσει σε 3 άτομα

  4. Με δύο παιδάκια στη Δ’ Δημοτικού και μια καθημαγμένη οικογενειακή επιχειρησούλα ( πάω για φούντο) είμαι λίγο πριν πέσω απ’ τη χαραμάδα μέσα κι εγώ.
    Ο ένας γιος μου, είπε στον άλλο τη Δευτέρα το πρωί που τους πήρα τα δουλειά: Νίκησε ο σύριζας και βγήκε κι ο ήλιος!
    Το ξέρετε ότι τα παιδιά των μεγάλων τάξεων του δημοτικού, την πρώτη χρονιά του μνημονίου κλαίγανε από φόβο στα διαλείμματα με αυτά που άκουγαν στα σπίτια τους; Το ξέρετε ότι τα παιδάκια των μικρών τάξεων, που τα έβλεπαν, γύριζαν κατουρημένα στο σπίτι και ρώταγαν αν «ο Παπανδρέου θα μας κάνει κακό;» Μάλιστα κύριε, κατουρημένα!
    Φρίκη, δηλητηρίασαν τα παιδιά, με την απελπισία και τη μαυρίλα, την ανεργία μας και την ξεφτίλα μας!
    Όταν θα είσαι στην Ευρώπη, να θυμάσαι ότι εκροσωπείς και τα παιδάκια μας, Γιάννη, γιατί αυτά φορτώθηκαν μέγα φορτίο τρόμου και δυστυχίας.

    Μου αρέσει!

  5. Χαίρομαι πια που αντι για αυτούς τους σοβαροφανείς τρομοκράτες που ρούφηξαν δεκαετίες τώρα το αίμα του Ελληνικού λαού, και έπειτα το έπαιξαν σωτήρες διαλύοντας τα όλα, η εικόνα αλλάζει, χωρίς γραβάτες, χωρίς ακριβά αυτοκίνητα, χωρίς κάγκελα στην βουλή, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις, πραγματικά νιώθω ότι έχω εκπροσώπηση πια!! Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας.

    Μου αρέσει!

  6. Είσαι πολύ μάγκας!! Να μην τους φοβάσαι γιατί δεν μπορούν να μας πάρουν τίποτα.
    Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και δεν μπορούν να μας μαχαιρώσουν από πίσω. Έχουμε πιάσει πάτο και δεν έχει πιό κάτω. Τι και αν μαυρίσει το μάτι μας, σπάσει κανένα δόντι ή κανένα κόκαλο; Σαν και δεν το ξέρει αυτό το 80% του κόσμου μας.

    Σου μιλώ σαν έφεδρος κελευστής των ΟΥΚ, ότι είμαι μαζί σου (και το εννοώ) και να μην σε τρομάζουν γιατί είναι πολύ μικροί. Ξύλινα ποδάρια έχουν και όποιος έχει ψηλά πόδια, πέφτει κάτω ευκολότερα. Ο τρόμος είναι το 95% της μάχης. Εσύ να τους τρομάξεις που δεν θα ξέρουν μέχρι που μπορείς να πας. Δεν είναι απλά πόκερ, είναι μάχη σούμο. Δεν κερδίζει ο πιο χοντρός, αλλά ο πιο έξυπνος και ο πιο αποφασισμένος.

    Δεν μας χαλά να ζούμε και με πολύ λιγότερα, άμα η καρδιά μας νιώθει ελεύθερη και έχουμε το κεφάλι μας ψηλά.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΑΝ ΝΑ ΝΙΚΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ -ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΑΜΥΑΛΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ.

      Αρέσει σε 1 άτομο

  7. ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ, ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
    ΣΗΜΕΡΑ 30 ΙΑΝ. ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΙΔΙΕΤΑΙΡΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΕΙΨΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΝΑΝ ΑΙΣΘΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

    Υ.Γ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΙ FAN ΤΗΣ UJM ( UniversalJapanese Motorcycle) ΙΔΙΟ ΕΧΩ.

    Μου αρέσει!

  8. Εντεταλμένοι παντού!! Μέχρι και η κυρία Emily Maitlis του Newsnight του BBC που έχει καταγωγή εβραϊκή σύμφωνα με το wikipedia μπήκε στο τρενάκι του τρόμου και πέταξε την δική της ατάκα «αντισημιτικής» λασπολογίας.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  9. Καλη επιτυχια Γιανη και μακαρι να αλλαξετε καποια πραγματα σ’ αυτη τη χωρα.

    Τι πρεπει να κανει και τι να προσεξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιτυχει τη σωτηρια του ελληνικου λαου απ’τα δοντια των Γερμανων και των Αγορων.

    Τι πρεπει να κανει και τι να προσεξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιτυχει τη σωτηρια του ελληνικου λαου απ’τα δοντια των Γερμανων και των Αγορων.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε